Verdens letteste cookies

De bliver måske ikke helt knasende cookie konsistens, men jeg lover, de er gode i smagen. Børn elsker dem, og det er en opskrift, som især de større børn kan lave selv (og langsomt overtage nogle opgaver i køkkenet).

Gode til en fælles spiseoplevelse og nemme for andre at lave.

Disse cookies kan være første opskrift for bedsteforældre eller andre, som vil lave noget til et barnebarn med allergi.

Ingredienser

  • Glutenfri havregryn
  • 3 modne bananer (eller flere ved større portion)
  • Halv plade hakket mørk chokolade ( tjek ingrediens-label og sammenhold m ”mit fødevare-lyskryds”.( 2 spsk rå kakao kan også bruges i stedet for chokolade, hvis et mere rent produkt ønskes.)
  • Kokosolie eller vegansk smør

Sådan gør du

  • Mos bananer
  • Bland havregryn i (til en tyk havregrød-konsistens, som er mulig at forme)
  • Hak chokolade, vend det i, plus en knivspids salt
  • På bageplade med bagepapir: smør kokosolie eller andet fedtstof på bagepapiret
  • Form til ønsket størrelse: Læg dejen i klatter, form og tryk lidt flade
  • I ovnen ca. 180 grader til de er gennembagte, ca. 15 minutter
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Uden chokolade
Med appelsinskal
Med rosiner

Fulde af:

Banan 💚 Havregryn 💚 Chokolade

Uden:

Gluten 🟥 Nødder 🟥 Æg 🟥 Mælk