Ruskomsnusk

Dette er for børn, som kan spise “sammen-ruskede” retter.
Kan man ikke lide tingene blandet sammen, kan det også anrettes i “lommer” for sig.
Når denne ret kommer på banen, er der uanede muligheder for måltider for, at børnene selv kan lave ruskomsnusk i form af rester fra andre måltider, lidt friske grøntsager i og et virkelig stabiliserende måltid.
Det er Nannas favoritret at lave til sig selv – og os andre.

Ingredienser

  • Hanegal eller andre allergivenlige pølser
  • 2 stk gulerødder
  • Et par skiver butternut
  • Edamame bønner
  • Spidskål (kan udelades)
  • En rest ris fra dagen før (eller blomkålsris)

Sådan gør du

  • Riv gulerødder og skær dem i skiver
  • Skær butternut i skiver
  • Skær pølserne i skiver
  • Steg pølser i fedtstof på panden
  • Kom grøntsagerne i og steg med (kan evt. koges i forvejen eller være rester fra aftensmad)
  • Kom til sidst ris og edamamebønner eller ærter i
  • Kom i en skål og tilsæt lidt olivenolie eller kokos-olie, vegansk smør som smelter
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Kan varieres i det uendelige.
Basen er: grøntsager, protein i form af noget kød eller tofu for vegansk mulighed, god olie

Fulde af:

Alt det, børnene elsker 💚 Kød 💚 Grønt

Uden:

Mælk 🟥 Æg 🟥 Nødder 🟥 Gluten