Mango/mynte dressing

Dressinger og dips, som er lette og nemme at lave, kan være en rigtig god ting at kunne i “allergikøkkenet”.

Til min datters 12 års fødselsdag fik jeg endelig eksperimenteret med nogle stykker. Både familie og naboer var med som ærlige “testsmagere”, og alle gav et stort godkendt.
De kan varieres på mange måder og ingen tænker over om de er det “ene eller det andet”-frie. Børnene som var med kunne også lide dem.

Kan bruges på mange måder; til salat, kød, i sandwiches.

Ingredienser

  • 1 soya-yoghurt naturel (eller flere hvis du vil have større portioner) Hvis ikke soya findes også havre-creme fraiche og selvfølgelig hvis mælkeprodukter tåles, kan de vælges også
  • 1 hel mango
  • 1 stor håndfuld frisk mynte
  • Olivenolie
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Skræl mangoen og skær i stykker og kom i en skål
  • Kom bøtten med soyayoghurt i skålen (eller den mængde du cirka ønsker)
  • Kom lidt salt og olivenolie i
  • Blend med stavblender og hæld i en skål eller glas bagefter
  • Opbevares i køleskab
Pernille Tornberg | Allergi-Liv | Et univers for fagpersoner og forældre til børn med allergi | Allergivenlige opskrifter | Hjælp til et liv med allergi

Variationsmuligheder

Kan varieres på mange måder; basilikum eller persille i stedet for mynte

Fulde af:

Grønt 💚 Smag

Uden:

Gluten 🟥 Æg 🟥 Mælk 🟥 Nødder